Професионалисти в декорацията за Вашата красива градина

Фигури от бетон

Открай време хората са търсили начин да подредят и украсят своите дворни места и един от тях е поставянето на фигури на животни, хора, джуджета. Преобладаващо обаче е предпочитанието към фигури на животни, вероятно заради логическата връзка, че сред природата най-естествено е да се срещат животни. Пък и представителите на животинския свят – в цялото им богато разнообразие, са били приятели или врагове на човека от появата му на Земята. Освен това са символи на различни добродетели, които човекът е искал да притежава.

Фигури от бетон – орел

Фигури от бетон - Орел

Без да търси причината, поради която хората предпочитат да поставят фигури на животни в дворовете си, севлиевската фирма „Бриз 95“ предлага няколко възможности, които не са за пренебрегване.

Най-голямата и въздействаща фигура е на орел. С височина 110 см и широчина 115 см, фигурата е достатъчно представителна, за да бъде поставена както пред обществени сгради или в паркове, така и в частни имоти. Най-добре стои на постамент, но едно добре оформено земно възвишение също би било подходящо за фигурата, която е и тежка – около 180 кг. Възможни са и различни цветови решения, които внасят разнообразие. Тази представителна фигура е символ на устремения дух и свободата, събирателен образ на сила и мощ. Затова е търсена и харесвана и може да бъде видяна на доста места в страната.

Други видове фигури от бетон

Фигури от бетон

Останалите фигури, които произвежда севлиевската фирма, са по-малки – с височина от 36 до 80 см. Сред тях са фигурите на домашни животни – козле, магаре, кон, котка, но има и такива, които не са присъщи за българската фауна – на слон, лъв и пума. Особено предпочитана е фигурата на орел, който обаче е доста по-малък от вече описания голям орел. По-малката фигура на орел е много подходяща за поставяне върху квадратни колони, които обрамчват входни врати или пък са свързващ елемент на огради. Останалите животински фигури също се радват на добро търсене. Фигурата на магаре, която е висока 80 см, не само умилява с вида си, но може да бъде използвана като вид саксия, защото положените дисаги на магарето са идеални за засаждането на малки цветни растения.

Фигурите на малкия орел, козле, кон, котка, пума и лъв са подходящи, за да се внесе оживяване в кътовете на една градина. Дори децата да са пораснали, и малки, и големи винаги ще се зарадват, когато очите им се спират на фигурата на някое животно, която, макар мълчаливо и неподвижно, се издига сред зеленината на градината.